Cascara: Ούτε τσάι ούτε καφές

Ενα ρόφημα που απολαμβάνουν στην Υεμένη και την Αιθιοπία, αρχίζει και εξαπλώνεται στους δυτικούς.

Πρόκειται για το cascara (κασκάρα) τσάι, το οποίο παρασκευάζεται από τους φλοιούς των κόκκων καφέ, οι οποίοι στεγνώνουν στον ήλιο.

Ως γνωστόν ένας κόκκος καφέ είναι ο σπόρος του φυτού, ο οποίος περικλείεται μέσα σε ένα κόκκινο ή μοβ φλοιό, που αποτελεί και τον καρπό του δέντρου.

Photo Credit Christy

Το ρόφημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καφές, επειδή δεν γίνεται από τους σπόρους του καφέ και δεν έχει επίσης γεύση καφέ. Αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί τσάι, επειδή δεν προέρχεται από φύλλα τσαγιού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το cascara μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ρόφημα βοτάνων. Εχει ελαφρώς γλυκιά γεύση με νότες φρούτων, φτιάχνεται όπως ακριβώς το τσάι και σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Πηγή: Snoopit24 / Πρώτη εικόνα Migle

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.