Το μυστικό για το τέλειο τοστ

Ειδικοί επιστήμονες ασχολήθηκαν στην Αμερική με το τι χρειάζεται για να γίνει.

Οι χημικοί εξηγούν πως υπάρχει ένα μυστικό μέσα στο τυρί, που αποτελεί και το βασικό συστατικό του.

Το μυστικό είναι η συγκεκριμένη περιεκτικότητα σε pH, που επηρεάζουν άμεσα την τήξη του, ώστε το τυρί να μην λιώνει πάνω στην τοστιέρα και να διατηρεί παράλληλα, την κρεμώδη υφή του.

Αλλά πώς μπορείς να επιλέξεις τα σωστά συστατικά; Με τόσα πολλά τυριά που προσφέρονται πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα τοστ θα είναι νόστιμα;

Η Αμερικανική Χημική Εταιρεία (American Chemical Society) έχει καταλήξει σε κάποια ιδιαίτερα στοιχεία και δίνει συμβουλές για όσους θέλουν να κάνουν το τέλειο τοστ.

Οι επιστήμονες συνιστούν τα τέλεια pH στα 5,3 έως 5,5, που περιλαμβάνουν τυριά όπως το ισπανικό μαντσέγο, η γραβιέρα, το γκούντα, και ήπια τσένταρ, ενώ λένε όχι στη χρησιμοποίηση ώριμης ποικιλίας τυριών.

Πάρα πολύ υψηλό pH σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει η πραγματική νοστιμιά των τυριών που στάζουν από το τοστ στο στόμα με την πρώτη μπουκιά.

Επίσης, επεξεργασμένα τυριά σε φέτες, λιώνουν αλλά δεν δίνουν την ίδια γεύση.

Πηγή: Snoopit24 / Εικόνα Pixabay/ Βίντεο Reactions

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.