Έφτιαξαν αγελαδινό γάλα

Προϊόν με μαγιά, όπως γίνεται με την μπίρα!

Με άλλα λόγια, είναι ένα «συνθετικό γάλα», το οποίο μπορεί να καταναλωθεί από ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη.

Πρόκειται για προϊόν της εταιρείας «Perfect Day» (Τέλεια Ημέρα), το οποίο έχει γεύση σαν το αγελαδινό γάλα, μόνο που δεν προέρχεται από τις αγελάδες.

Η start-up εταιρεία έχει ιδρυθεί από τους Ράιαν Πάντια (Ryan Pandya) και Πέρουμαλ Γκάντι (Perumal Gandh), δύο νέους επιστήμονες με φόντο τη βιοϊατρική μηχανική. Πριν τρία χρόνια, ο ένας εργαζόταν σε εμβόλια νέας γενιάς στη Βοστώνη και ο άλλος, στη μηχανική ιστών στη Νέα Υόρκη.

Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, όμως η τρελή ιδέα για γάλα χωρίς αγελάδες, τούς έφερε σε επαφή μέσω ενός κοινού προσώπου τους κι έτσι, άρχισαν να εργάζονται μαζί, για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Οι βέγκαν και τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη έχουν μερικές φυτικές εναλλακτικές λύσεις, όπως το γάλα σόγιας και το γάλα αμυγδάλου, αλλά όσοι τα έχουν δοκιμάσει, ξέρουν ότι δεν μοιάζουν σε τίποτε με το αγελαδινό γάλα.

Σε δηλώσεις του, ο Πάντια ανέφερε ότι ο τρόπος που κατασκευάζουν το γάλα τους, είναι «ο ίδιος τρόπος που οι πρωτεΐνες γίνονται για ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα σήμερα». Όπως αναφέρουν, πήραν μια μαγιά και τη… «μεταμόρφωσαν» σε αγελάδα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία 3D εκτύπωσης!

Συγκεκριμένα, πήραν στα χέρια τους ένα σχέδιο DNA της αγελάδας και χρησιμοποίησαν 3D εκτυπωτή, για να το δημιουργήσουν. Έπειτα εισήγαγαν αυτήν την αλληλουχία DNA σε μια συγκεκριμένη θέση της μαγιάς. ΄Ετσι, όταν η μάγια έχει υποστεί ζύμωση, δημιουργούνται πραγματικές πρωτεΐνες γάλακτος (καζεΐνη και ορός γάλακτος), οι οποίες στη συνέχεια συνδυάστηκαν με φυτικά λίπη και θρεπτικά συστατικά, για να γίνει το γάλα χωρίς λακτόζη.

«Τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα από πραγματικές πρωτεΐνες γάλακτος σε συνδυασμό με φυτική (χωρίς λακτόζη) ζάχαρη, υγιή φυτικά λίπη, βιταμίνες και ανόργανα άλατα», αναφέρει η ιστοσελίδα της Perfect Day. «Έχουν την ίδια γεύση και υφή με το αγελαδινό γάλα», προστίθεται.

Οι δύο επιστήμονες επισημαίνουν ότι αν και χρησιμοποιούν γενετική μηχανική, το προϊόν τους δεν είναι γενετικά τροποποιημένο, επειδή η πρωτεΐνη που δημιουργούν, δεν είναι οργανισμός. Το γάλα της Prefect Day δεν φαίνεται προς το παρόν να βγαίνει στο εμπόριο, με την εταιρεία να μην ανακοινώνει ακόμη ποιο θα είναι το πρώτο προϊόν που θα κυκλοφορήσει.

Πηγή: Snoopit24

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.