Μια μπανάνα για πρωινό ίσως δεν είναι η καλύτερη ιδέα

Μπορεί να καταστρέψει εντελώς την υγιεινή διατροφή σας.

Οι ειδικοί λένε ότι η κατανάλωση μιας μπανάνας λίγο πριν φύγετε το πρωί από το σπίτι, δεν αποτελεί την πιο καλή επιλογή πρωινού που νομίζετε ότι έχετε.

Ο διατροφολόγος Ντάρυλ Τζιόφρε (Daryl Gioffre) έχει αναφέρει ότι παρότι οι μπανάνες έχουν μια καλή φήμη χάρη στα υψηλά επίπεδα καλίου, φυτικών ινών και μαγνησίου, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν είναι μια πολύ καλή επιλογή πρωινού από μόνες τους.

Κι αυτό, γιατί -σύμφωνα με τον ίδιο- η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη (κάπου 25%) δίνει μια γρήγορη ενέργεια, αλλά «σύντομα θα νιώσετε πεινασμένοι».

Επιπλέον, οι μπανάνες δεν είναι εξαιρετικές για τη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος. «Όταν η ζάχαρη καταναλώνεται σε οποιαδήποτε μορφή, υφίσταται τη διαδικασία της ζύμωσης, όπως η μπύρα και το κρασί, και μετατρέπεται σε οξύ και αλκοόλ στο σώμα σας. Αυτό φράζει το πεπτικό σύστημα», εξήγησε ο διατροφολόγος.

Και τελικά πώς μπορούν να καταναλωθούν οι μπανάνες το πρωί;

Ο Δρ Τζιόφρε πρότεινε τον συνδυασμό τους με κάποια άλλη τροφή που θα εξουδετερώσει το οξύ και θα επιβραδύνει τον μεταβολισμό της ζάχαρης: Μπορείτε να βάλετε την μπανάνα σε δημητριακά ή σε μια φέτα τοστ με φυστικοβούτυρο ή να την προσθέσετε σε γιαούρτι χωρίς ζάχαρη.

Πηγή: Metro / Εικόνες Unsplash

1 Comment

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.