Πώς είναι η ζωή χωρίς κρόκο;

Έτρωγε ασπράδια για πρωινό καθημερινά για δύο εβδομάδες!

Τι συνέβη με το πείραμα μίας διατροφολόγου.

Η συγγραφέας του βιβλίου «Healing Superfoods for Anti-Aging: Stay Younger, Live Longer», Κάρεν Άνσελ (Karen Ansel) γράφει σε άρθρο της την περιπέτεια που δοκίμασε με τα αυγά.

Οπως «εξομολογήθηκε», στο πρωινό της είναι ένα πλάσμα συνήθειας. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας τρώει δύο αυγά άλλοτε βρασμένα κι άλλοτε σκραμπλ, ενώ μερικές φορές προσθέτει λίγο σπανάκι ή κέιλ. Καμιά φορά τοποθετεί στο πιάτο της και λίγα φρούτα.

Οταν της ζητήθηκε να συμμετάσχει σ΄ ένα πείραμα, στο οποίο θα έτρωγε τα ασπράδια των αυγών καθημερινά για δύο εβδομάδες, σκέφτηκε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.

Ακόμη κι αν ο κρόκος του αυγού είναι νόστιμος, και το ασπράδι είναι αρκετά δελεαστικό, καθώς είναι χαμηλότερο σε θερμίδες, λίπος και χοληστερόλη, ενώ διαθέτει κι ένα τόνο πρωτεΐνης.

Όταν ξεκίνησε το πείραμα, φοβήθηκε ότι τα ασπράδια δεν θα την κρατούσαν «γεμάτη» μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, αλλά έκανε λάθος. Δύο ασπράδια έφταναν, για να νιώθει κορεσμένη. Μάλιστα, τα ανακάτεψε με λαχανικά όπως κρεμμύδια ή σπανάκι, ενώ πρόσθεσε και λίγα φρούτα στο πιάτο της. Το στομάχι δεν γκρίνιαξε.

Επιπλέον, διαπίστωσε ότι δύο καλά βρασμένα ασπράδια ήταν το τέλειο «καύσιμο» για τους πρωινούς της περιπάτους ή τις περιόδους γυμναστικής. Αισθανόταν ότι είχε ένα σταθερό επίπεδο ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης και κανένα φούσκωμα.

Αν και μπορεί να τρώει ολόκληρα αυγά για μέρες χωρίς να βαρεθεί, τα ασπράδια την κούρασαν. Κανένα χρώμα στο πιάτο, ενώ η «ομελέτα» τους ήταν σκέτη απογοήτευση, με υφή σαν πλαστικό!

Η Κάρεν Άνσελ παρατήρησε επίσης ότι της έλειψαν οι κρόκοι με τη γεύση και το χρώμα τους, αλλά και με τα θρεπτικά συστατικά τους όπως είναι οι βιταμίνες Β, Ε και D, ο σίδηρος και η χολίνη. Αν και το ασπράδι περιέχει το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης, με την κατανάλωση του κρόκου θα πάρετε κάτι παραπάνω.

Για το πείραμά της δεν αγόρασε μόνο ασπράδια, αλλά ολόκληρα αυγά, τα οποία χώριζε. Μετά από δεκαπέντε ημέρες, κατάλαβε ότι είχε πετάξει πολλούς κρόκους παρά τις προσπάθειές της να τους αποθηκεύσει, για να τους χρησιμοποιήσει σε άλλες συνταγές. Η αγορά ασπραδιών μπορεί να της κόστιζε περισσότερο, αλλά δεν θα έχανε φαγητό.

Όταν πέρασαν οι δύο εβδομάδες, βρήκε τον εαυτό της περισσότερο έτοιμο να επιστρέψει σε ολόκληρο το αυγό, αλλά δεν είδε με άσχημο μάτι τα καλά βρασμένα ασπράδια για τις ασκήσεις της.

Πηγή: Women’s Health / Εικόνες Pixabay

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.