Το μεγάλο πρωινό καθημερινά βοηθάει να χαθεί βάρος

Αλλά και να αντιμετωπιστεί ο διαβήτης.

Έρευνα από το Ισραήλ φέρνει πολύ καλά νέα σε πολλά επίπεδα.

Άτομα με διαβήτη τύπου 2, τα οποία ακολούθησαν ένα σχέδιο διατροφής με πρωινό υψηλής ενέργειας, με ένα μέσο μεσημεριανό και με ένα μικρό δείπνο, όχι μόνο έχασαν βάρος, αλλά το σώμα τους ήταν σε θέση να διαχειριστεί καλύτερα τα επίπεδα σαγχάρου στο αίμα.

Η έρευνα σε 11 γυναίκες και 18 άνδρες διαπίστωσε ότι εκείνοι που είχαν μία δίαιτα τριών γευμάτων την ημέρα, εκ των οποίων το πρωινό ήταν το μεγαλύτερο, έχασε κατά μέσο όρο περίπου 5 κιλά σε χρονικό διάστημα τριών μηνών. Αυτή η ομάδα ονομάστηκε Bdiet.

Μια δεύτερη ομάδα, με το όνομα Mdiet, ακολούθησε διατροφή με έξι μικρά γεύματα την ημέρα. Αυτή πήρε κατά μέσο όρο 1,3 κιλά μέσα σε τρεις μήνες.

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Ντανιέλα Τζακούμποβιτς (Daniela Jakubowicz), από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, επισήμανε ότι η έρευνα έδειξε ότι «σε παχύσαρκους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, που υποβαλλόταν σε θεραπεία με ινσουλίνη, μία διατροφή με τρία γεύματα την ημέρα, η οποία αποτελείται από μεγάλο πρωινό, είχε πολλές θετικές και γρήγορες επιδράσεις σε σύγκριση με την παραδοσιακή δίαιτα των έξι μικρών γευμάτων ομοιόμορφα κατανεμημένα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Σύμφωνα με την επιστήμονα, η ώρα της ημέρας είναι πιο σημαντική με το τι τρώτε και πόσες θερμίδες τρώτε, καθώς ο μεταβολισμός του σώματος αλλάζει κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι μέχρι το τέλος του πειράματος η ομάδα Bdiet χρειάστηκε σημαντικά λιγότερη ινσουλίνη, για να διαχειριστεί τον διαβήτη τύπου 2.

Και επιπλέον, ήθελαν λιγότερους υδατάνθρακες και είχαν μια μείωση της αίσθησης της πείνας όλη την ημέρα, σε σύγκριση με την άλλη ομάδα που εμφάνισε μια αύξηση και στα δύο.

Πηγή: The Sun / Εικόνα Unsplash

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.