Το μυστικό για το τέλειο φλιτζάνι εσπρέσο

Επιστήμονας έκανε αποστολή του να ανακαλύψει τι δημιουργεί τον ιδανικό καφέ.

Η έρευνά του επικεντρώθηκε στον εσπρέσο, επειδή δεν ήταν πάντα ίδιος και καλός καθημερινά.

Ο Δρ Κρίστοφερ Χέντον (Christopher Hendon), βοηθός καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το μυστικό βρίσκεται στη χρήση του σωστού νερού σε συνδυασμό με τα φρέσκα σπόρια που, έχουν αποθηκευτεί στο ψυγείο.

Ο επιστήμονας, ο οποίος έχει αποκτήσει και το παρατσούκλι «Δρ. Καφές», λέει ότι οι λάτρεις της καφεΐνης θα πρέπει να αντιστέκονται στην άλεση των σπόρων με πολύ λεπτό τρόπο, καθώς μπορεί να καταστραφεί η γεύση τους στη διάρκεια του βρασμού.

Τα πειράματά του έδειξαν ότι το «σκληρό» νερό, που διαθέτει μεγάλη ποσότητα μαγνησίου και ασβεστίου, δίνει στον καφέ μια ισχυρότερη γεύση σε σχέση με το «μαλακό» νερό. Κι αυτό συμβαίνει, επειδή η καφεΐνη κολλάει στο μαγνήσιο κατά τη διάρκεια της παρασκευής του καφέ.

Επιπλέον, το «σκληρό» νερό μπορεί να έχει υψηλές ποσότητες διττανθρακικού άλατος, κάτι το οποίο προκαλεί την πιο πικρή γεύση στον καφέ.

Ακόμη, τα τεστ αποκάλυψαν ότι παίζει ρόλο η αποθήκευση του φρεσκοκομμένου καφέ στο ψυγείο αλλά και ο τρόπος άλεσης των σπόρων, καθώς οι μικροί κόκκοι δεν συμβάλλουν στη γεύση.

Τέλος, το υπέροχο φλιτζάνι εσπρέσο προϋποθέτει και το πώς η ποσότητα του νερού πέφτει πάνω στους κόκκους.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, κατά την εκχύλιση του καφέ, το νερό θα πρέπει να έρχεται σε επαφή ομοιόμορφα. Με άλλα λόγια, να πέφτει παντού και να μην στάζει μόνο στο κέντρο!

Πηγή: Daily Mail / Εικόνες Pixabay

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.