Η πρωτεΐνη που θα σας κρατήσει χορτάτους

Δεν είναι το μπέικον!

Μια νέα μελέτη έχει εντοπίσει κάποια άλλα τρόφιμα, τα οποία μπορούν όπως το κρέας -ίσως και καλύτερα- να αποτρέψουν την πείνα μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η πρωτεΐνη είναι το «μαγικό κλειδί» για ένα ικανοποιητικό γεύμα. Κι όταν σκέφτεστε τη θρεπτική ουσία, το μυαλό σας πηγαίνει σε κάποιο είδος κρέατος.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι φυτικές πρωτεΐνες μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους περισσότερο σε σχέση με τις ζωικές.

Σε πείραμα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία συμμετείχαν 43 νέοι άνθρωποι, οι οποίοι για αρκετές εβδομάδες έτρωγαν τρία διαφορετικά πρωινά.

Κάθε πρωινό ήταν περίπου 800 θερμίδων. Περιελάμβανε ένα μπέργκερ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες φτιαγμένο από μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, ένα μπέργκερ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες φτιαγμένο από κουκιά και φάβα κι ένα μπέργκερ χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες φτιαγμένο από κουκιά, φάβα και πατάτα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έτρωγαν όσο ήθελαν στο μεσημεριανό τους γεύμα, το οποίο είχαν τρεις ώρες μετά το πρωινό.

Το πείραμα έδειξε ότι τις μέρες που οι συμμετέχοντες έτρωγαν πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, κατανάλωναν 13% λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα σε σύγκριση με τις μέρες που έτρωγαν πρωινό με χαμηλότερη πρωτεΐνη.

Όμως, η έρευνα είχε κι ένα άλλο απροσδόκητο και εντυπωσιακό συμπέρασμα: Όταν οι συμμετέχοντες έπαιρναν πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες, έτρωγαν ακόμη 12% λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό σε σύγκριση με τις ημέρες που είχαν για πρωινό κρέας.

Ποιο είναι το μυστικό;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πρωινά γεύματα που ήταν υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, είναι πιθανό να συνέβαλαν στην αύξηση του αισθήματος του κορεσμού.

Πηγή: Health / Εικόνα Pixabay

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.