Μπορούν τα αυγά να αντιμετωπίσουν το χανγκόβερ;

Πώς ένα απλό πρωινό «χτυπάει» τις δυσάρεστες τοξίνες μετά από φοβερό νυχτοπερπάτημα.

Οι άνθρωποι αναζητούν την τέλεια θεραπεία για τη μέθη, αλλά αυτή είναι μπροστά στα μάτια τους.

Σύμφωνα με ειδικούς, όταν πίνουμε, το αλκοόλ μεταβολίζεται και δημιουργείται ένα τοξικό προϊόν, το οποίο ονομάζεται ακεταλδεΰδη. Η συσσώρευση αυτής της ουσίας θεωρείται ο βασικός ένοχος πίσω από τη δυσφορία, η οποία είναι γνωστή ως χανγκόβερ.

Ορισμένα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της κυστεϊνης, βοηθούν στην παραγωγή ενός αντιοξειδωτικού, το οποίο ονομάζεται γλουταθειόνη. Αυτό βοηθάει στη διάσπαση της ακεταλδεΰδης, με συνέπεια να μειώνονται οι επιδράσεις της στο σώμα μας.

Τα αυγά περιέχουν μεγάλες ποσότητες κυστεΐνης, που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών.

Συγκεκριμένα, δύο μεγάλα αυγά περιέχουν 324mg κυστεΐνης, τα οποία καλύπτουν τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα αμινοξέα: 4,1 mg ανά κιλό σωματικού βάρους, κάτι το οποίο ισούται με 287 mg για έναν ενήλικα κατά μέσο όρο 70 κιλών.

Κι όταν υπάρχει η λύση των αυγών, γιατί να ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε τρόφιμα που χαρακτηρίζονται θαυματουργά στην αντιμετώπιση του χανγκόβερ;

Πηγή: Daily Mail / Εικόνα Pexels

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.