Γιατί μερικά δημητριακά δεν είναι φιλικά στους βέγκαν;

Παρότι έχουν χαρακτηριστεί «κατάλληλα για χορτοφάγους» και δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα ως βασικά συστατικά, ορισμένα δημητριακά αποκαλύφτηκε στη Βρετανία πως είναι ακατάλληλα για τους βέγκαν.

Σύμφωνα με τον Independent, ο λόγος για τον οποίο δημητριακά πρωινού όπως Cheerios και Rice Krispies, δεν φέρουν το βέγκαν λογότυπο, μπορεί να είναι ο εμπλουτισμός τους είτε με τη βιταμίνη D3 είτε με τη βιταμίνη D2.

Αν και η τελευταία είναι φιλική προς όσους επιλέγουν τα φυτικά προϊόντα διατροφής, η πρώτη ενδέχεται να προέρχεται από ζωικές πηγές.

Εκπρόσωπος της μη κυβερνητικός οργάνωσης Vegan Society κάλεσε τους κατασκευαστές των δημητριακών για πρωινό να επιλέξουν τις πηγές της βιταμίνης D και να αναφέρουν με σαφήνεια το συστατικό.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, περίπου το ένα τέταρτο των Βρετανών πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης D, γι΄ αυτό τα δημητριακά εμπλουτίζονται με το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που παίζει ρόλο στην υγεία των οστών, των δοντιών και των μυών. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα δημητριακά εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

Οπως ανέφερε στο άρθρο της, το Shredded Wheat είναι κατάλληλο για βέγκαν και δεν περιέχει τη βιταμίνη, αλλά δεν φέρει μια βέγκαν ετικέτα.

Η Vegan Society εξήγησε πως μερικές φορές τα προϊόντα μπορεί να μην είναι βέγκαν, αν περιέχουν σκόνη ορού γάλακτος, μέλι κ.α. Ή το προϊόν μπορεί πράγματι να είναι βέγκαν, αλλά να μην φέρει την ετικέτα.

«Πολλοί κατασκευαστές δεν έχουν κάνει το βήμα να χαρακτηρίσουν τα βέγκαν προϊόντα τους ως βέγκαν», επισήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση, «επειδή δεν αναγνωρίζουν το θετικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει για τους πελάτες και την επιχείρησή τους».

Εικόνα Foodiesfeed

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.