Ο καφές βοηθά τους ανθρώπους να δουλεύουν καλύτερα σε μια ομάδα

Αυτή η διαπίστωση δεν αποτελεί έκπληξη.

Ωστόσο, προέκυψε μετά από αμερικανική έρευνα με φοιτητές.

Ο πρώτος καφές καταναλώνεται μόλις σηκωθεί κάποιος από το κρεβάτι του κι ο δεύτερος κρίνεται απαραίτητος για πολλούς πριν μιλήσουν με κάποιον στο γραφείο, ενώ ο τρίτος θεωρείται από ορισμένους ότι τους κρατά ζωηρούς μέχρι το μεσημέρι.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο πραγματοποίησαν δύο πειράματα με ομάδες προπτυχιακών φοιτητών. Βρήκαν ότι όσοι έπιναν καφέ, ήταν σε θέση να παραμείνουν περισσότερο, και πιο επικεντρωμένοι, στην ομαδική αποστολή που τους ανατέθηκε.

Στο πρώτο πείραμα συμμετείχαν 72 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί ήπιαν ένα φλιτζάνι καφέ στην αρχή της αποστολής, ενώ οι άλλοι μισοί στο τέλος.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες, με σκοπό να συζητήσουν επίμαχα θέματα όπως η κοινωνική ανισότητα, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τις επιδόσεις τους στις συνομιλίες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν καταναλώσει καφέ στην αρχή του πειράματος, βαθμολόγησαν τους εαυτούς τους και τους άλλους συμμετέχοντες με πιο θετικές κριτικές σε σχέση με αυτούς που ήπιαν καφέ στο τέλος.

Στο δεύτερο πείραμα, στο οποίο πήραν μέρος 61 άτομα, όλοι ήπιαν καφέ στην αρχή του πειράματος, αλλά οι μισοί από αυτούς είχαν καταναλώσει ντεκαφεϊνέ.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι όσοι κατανάλωσαν καφέ με καφεϊνη, αξιολόγησαν την απόδοσή τους με μεγαλύτερη προσοχή σε σχέση με εκείνους που είχαν πιει ντεκαφεϊνέ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν καφεϊνη, είχαν την τάση να παραμένουν περισσότερο στο θέμα τους και να είναι πιο παραγωγικοί σε σχέση με τους άλλους.

Πηγή: Metro / Εικόνα Pixabay

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.