Το πρωινό πριν την άσκηση αυξάνει την καύση υδατανθράκων

Μελέτη τεσσάρων βρετανικών πανεπιστημίων.

Η πρώτη έρευνα για το πως χωνεύουμε και μεταβολίζουμε τους υδατάνθρακες.

Η κατανάλωση πρωινού πριν από την άσκηση μπορεί να προκαλέσει το σώμα να κάψει υδατάνθρακες κατά τη διάρκειά της, αλλά και να αφομοιώσει ταχύτερα την τροφή μετά την εξάσκηση, διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ.

Επιστήμονες από το Τμήμα Υγείας του Ιδρύματος, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια του Μπέρμιγχαμ, του Νιούκαστλ και του Στέρλιγνκ, μελέτησαν την επίδραση του πρωινού σε σχέση με τη νηστεία της νύχτας πριν από μια άσκηση ποδηλασίας μίας ώρας.

Δώδεκα εθελοντές, που συμμετείχαν στη δοκιμασία, κατανάλωναν πρωινό από πόριτζ με γάλα δύο ώρες πριν την ποδηλασία. Μετά την άσκηση, οι ερευνητές εξέταζαν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αλλά και τα επίπεδα μυικού γλυκογόνου.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση πρωινού αύξησε τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα καίει τους υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και τον μεταβολισμό του φαγητού που καταναλώθηκε μετά την εξάσκηση!

Ο Δρ Χαβιέ Γκονζάλες (Javier Gonzalez), από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ, τόνισε ότι είναι η πρώτη μελέτη, η οποία εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους το πρωινό επηρεάζει τις «απαντήσεις» μας στα γεύματα μετά την άσκηση.

«Βρήκαμε ότι το πρωινό πριν την εξάσκηση αυξάνει την ταχύτητα με την οποία αφομοιώνουμε, απορροφούμε και μεταβολίζουμε τους υδατάνθρακες που πιθανόν να καταναλώσουμε μετά την άσκηση», ανέφερε.

Ο Ρομπ Έντινμπεργκ (Rob Edinburgh), συν-συγγραφέας της μελέτης, επισήμανε ότι το πρωινό πριν την άσκηση αυξάνει την καύση των υδατανθράκων στη διάρκεια της άσκησης και πως αυτοί οι υδατάνθρακες δεν προέρχονται μόνο από το πρωινό που μόλις καταναλώθηκε, αλλά και από τους υδατάνθρακες οι οποίοι αποθηκεύονται στους μύες ως γλυκογόνο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism.

Πηγή: Science Daily / Εικόνα Unsplash/ Επιμέλεια ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.