Να γιατί το γάλα χρειάζεται στο πρωινό

Νέα έρευνα αποκαλύπτει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Μειώνει τη γλυκόζη του αίματος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά δίνει και την αίσθηση του κορεσμού.

Ο καθηγητής Ντάγκλας Γκοφ (Douglas Goff), σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ αλλά και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, εξέτασε τα αποτελέσματα της κατανάλωσης γάλακτος, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, στο επίπεδο της γλυκόζης του αίματος και της πληρότητας τόσο μετά το πρωινό όσο και μετά από ένα δεύτερο γεύμα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Dairy Science, αποδείχθηκε ότι το γάλα έχει οφέλη στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2, καθώς μείωσε τη συγκέντρωση της γλυκόζης του αίματος αλλά και την όρεξη.

Όπως αναφέρθηκε, «η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει τη σημασία του γάλακτος στο πρωινό, καθώς βοηθάει στην επιβράδυνση της πέψης των υδατανθράκων, ενώ συμβάλει στη διατήρηση χαμηλότερων επιπέδων σακχάρου στο αίμα».

«Οι διατροφολόγοι πάντα τονίζουν τη σημασία ενός υγιεινού πρωινού», επισημάνθηκε, «και αυτή η μελέτη έρχεται να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να συμπεριλάβουν το γάλα» στη ρουτίνα τους.

Για αυτό, λοιπόν, στα δημητριακά προτιμήστε το πλήρες γάλα.

Πηγή: Science Daily / Εικόνα Pixabay / Επιμέλεια ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

1 Comment

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.