Το πλήρες γάλα μπορεί να είναι καλύτερο για σας σε σχέση με ό,τι νομίζετε

Νέα μεγάλη έρευνα σε 21 χώρες.

Μερικές μερίδες γάλα την ημέρα μπορούν να κάνουν το γιατρό πέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή η επιλογή ενός φυτικού γάλακτος είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία.

Ωστόσο, μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελή για την καρδιά σας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μακ Μάστερ του Καναδά διεξήγαγαν μία έρευνα σε 136.384 άτομα, ηλικίας από 35 μέχρι 70 ετών, σε 21 χώρες, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet».

Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για εννέα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων καταγράφηκε η καθημερινή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων σε συνδυασμό με την υγεία τους.

Διαχωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: σε εκείνους που δεν έτρωγαν γαλακτοκομικά, σε αυτούς που είχαν λιγότερες από μία μερίδες την ημέρα, σε εκείνους που είχαν μία ή δύο μερίδες την ημέρα και σε όσους κατανάλωναν περισσότερες από δύο μερίδες την ημέρα.

Επιπλέον, ελήφθη υπόψη και ο τύπος των γαλακτοκομικών που κατανάλωσαν, είτε ήταν πλήρη είτε χαμηλών λιπαρών.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι όσοι έτρωγαν περίπου τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα, είχαν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ή εγκεφαλικού επεισοδίου σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Εκτός αυτού, οι άνθρωποι που κατανάλωναν τρεις μερίδες πλήρους γάλακτος την ημέρα αναφέρθηκαν ως λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις σε σχέση με εκείνους που είχαν μισή μερίδα πλήρους γάλακτος την ημέρα.

Η βασική συγγραφέας της μελέτης Δρ Μαχσίντ Ντεχγκάν (Mahshid Dehghan) πιστεύει ότι η εκτεταμένη έρευνά τους δείχνει πως πρέπει να ενθαρρύνεται η τακτική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς περιέχουν συστατικά όπως αμινοξέα, βιταμίνη Κ, ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού μας.

Πηγή: Independent / Εικόνα Pixabay / Επιμέλεια ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.