Ο ζεστός καφές έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά!

Νέα μελέτη για τα οφέλη του καφέ στην υγεία.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζέφερσον διαπίστωσαν ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον ζεστό και στον κρύο καφέ.

Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι η ζεστή παρασκευή του έχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία πιστεύεται ότι ευθύνονται για μερικά από τα οφέλη του καφέ στην υγεία των ανθρώπων.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports, διαπίστωσε επίσης ότι τα επίπεδα pH και στους δύο τύπους καφέδων ήταν παρόμοια: Ολα τα δείγματα που εξέταστηκαν, έδειχναν από 4,85 έως 5,13.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Χημείας Νάινι Ράο (Niny Rao) και η επίκουρος καθηγήτρια Χημείας Μέγκαν Φούλερ (Megan Fuller) είναι και οι δύο λάτρεις του καφέ.

Κάποια στιγμή αναρωτήθηκαν αν η χημική σύνθεση του κρύου καφέ διαφέρει από εκείνη του καυτού. Αυτή η περιέργεια αποτέλεσε την αφετηρία του ψαξίματος.

Από την έρευνά τους βρήκαν ότι δεν υπήρχαν μελέτες για τον κρύο καφέ παρά μόνο για τον ζεστό, σύμφωνα με τις οποίες έχει οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλότερου κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου, διαβήτη και κατάθλιψης.

Η Φούλερ δήλωσε ότι ο καφές «έχει πολλά αντιοξειδωτικά για σας, αν τον πίνετε με μέτρο».

Πηγή: Science Daily / Εικόνα Unsplash / Επιμέλεια ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

1 Comment

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.