Το πρωινό μιας Γαλλίδας διατροφολόγου

Λέτε να είναι ένα κρουασάν και καφές με γάλα;

Αυτό θεωρείται το κατεξοχήν πρωινό στη Γαλλία, αλλά τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα αλλάζουν, με το κύμα της υγιεινής διατροφής να σαρώνει κι αυτή τη χώρα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουν τα γλυκά ψωμιά τους και τις τάρτες τους. Ωστόσο, φαίνεται να βάζουν στη διατροφή τους το μέτρο και να προχωρούν σε έξυπνες αντικαταστάσεις τροφίμων.

Η διατροφολόγος Κλαιρ Πούερ έχει βάλει στο πρωινό της μια μαύρη μπακέτα σίκαλης με μπανάνα, καθώς όπως ανέφερε είναι φορτωμένη με πρωτεΐνες χωρίς αυγά, γαλακτοκομικά και γλουτένη.

«Ενδιαφέρομαι για τις υγιεινές συνταγές, που είναι βέγκαν, και χαμηλότερες σε λιπαρά και ζάχαρη. Θέλω να φτιάχνω κέικ, που να με κάνουν να αισθάνομαι καλά και παράλληλα, να είναι νόστιμα αλλά και φιλικά για τα παιδιά», δηλώνει.

Εκτός από τις μπανάνες, χρησιμοποιεί γάλα καρύδας, σιρόπι σφενδάμου και βανίλια, προκειμένου να δώσει μια πιο γλυκιά γεύση στις συνταγές της.

Λέτε οι δημιουργίες της να ταιριάζουν με τον γαλλικό καφέ όπως το κρουασάν;

Πηγή: Well and Good / Εικόνα Unsplash/ Επιμέλεια ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.