Η παράλειψη του πρωινού δεν κάνει καλό στην καρδιά

Ερευνα σε Ισπανούς.

Βάζοντας κάτι στο στομάχι τις πρωινές ώρες, ρυθμίζετε τα επίπεδα της γλυκόζης, βελτιώνετε τη νοημοσύνη σας και διατηρείτε την πείνα υπό έλεγχο.

Μια πρόσφατη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal of the American College of Cardiology, παρουσιάζει άλλον έναν λόγο, για τον οποίο χρειάζεται να μην παραλείπουμε το πρωινό.

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που δεν τρώνε το πρωί, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, μια ασθένειας που προκαλείται από τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 4.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 40 έως 54 ετών, οι οποίοι ζούσαν στην Ισπανία. Αφού εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες του κάθε συμμετέχοντα, τους ομαδοποίησαν σε τρεις κατηγορίες: στα άτομα που κατανάλωναν περισσότερο από το 20% των καθημερινών θερμίδων τους το πρωί, σ΄ αυτούς που έτρωγαν από 5 έως 20% και σε εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο από 5% των θερμίδων τους.

Τα άτομα που έτρωγαν λίγο το πρωί ή είχαν παραλείψει το πρωινό ήταν πιο πιθανό να έχουν γενικευμένη αθηροσκλήρωση. Αυτό σήμαινε ότι η πλάκα άρχιζε να συγκεντρώνεται στους τοίχους των αρτηριών τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι άνθρωποι που ήταν στην κατηγορία των θερμίδων 5 έως 20% βρέθηκε ότι πιθανόν να παρουσιάσουν πρώιμα σημάδια της νόσου, ενώ όσοι κατανάλωναν τις περισσότερες θερμίδες το πρωί ήταν οι πιο υγιείς.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει μια σχέση ανάμεσα στην παράλειψη του πρωινού και των προβλημάτων υγείας όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη, ο διαβήτης και το ανεπιθύμητο βάρος. Μια πιθανή εξήγηση για αυτή την τάση θεωρείται η αναμονή αρκετών ωρών μετά το ξύπνημα για το πρώτο γεύμα της ημέρας, κάτι το οποίο προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες.

Πηγή: Mental Floss /Εικόνα Pixabay / Επιμέλεια ΠΡΩΙΝΟ

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΓΟΥΛΙΕΣ
ΝΑ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ!
ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ
TWITTER
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επισκεφτείτε ακόμη το Snoopit24 και το Cookouzin

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.