Μούσλι με βρώμη και φρούτα

Το «φάρμακο» ενός Ελβετού γιατρού, που έγινε το πιο δημοφιλές πρωινό στον κόσμο.

Για να ετοιμάσετε μούσλι βρώμης, θα χρειαστείτε 250 ml γάλα (αγελαδινό ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό) και 125 γρ. νιφάδες βρώμης. Αφήστε το μείγμα για μια νύχτα στο ψυγείο, και πριν το απολαύσετε, προσθέστε τέσσερις κουταλιές γιαούρτι, φρούτα και ξηρούς καρπούς ή σπόρους τσία και τριμμένη σοκολάτα.

Ορισμένοι σεφ λένε ότι δεν χρειάζεται να είναι τόσο «μουσκεμένη» η βρώμη και πώς δέκα λεπτά επαρκούν.

Πού να ήξερε ο Μαξιμίλιαν Μπίρχερ-Μπένερ (Maximilian Bircher-Benner), ο οποίος πιστώνεται τη συνταγή για τους ασθενείς του, ότι το «φάρμακό» του θα εξελισσόταν σε μία από τις πιο υγιεινές προτάσεις για πρωινό στον κόσμο!

Κι όχι μόνο… Κάμερον Ντίαζ, Γκουίνεθ Πάλτροου και Βικτόρια Μπέκαμ έδωσαν στο μούσλι το «μαγικό άγγιγμα», για να γίνει και πολύ μοδάτο.

Ο γιατρός έφτιαχνε το μείγμα για τους ασθενείς στο σανατόριό του, τον 19ο αιώνα, σε μια προσπάθεια να τρώνε περισσότερα φρούτα. Πίστευε ότι ένα μούσλι με μήλα γιατρεύει σχεδόν όλες τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος.

Η συνταγή του υιοθετήθηκε από τους Ελβετούς, οι οποίοι τρώνε το μούσλι οποιαδήποτε ώρα μέσα στη μέρα, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο αντιμετωπίζεται ως τροφή πρωινού.

Πηγή: Daily Mail / Εικόνα Unsplash / Επιμέλεια ΠΡΩΙΝΟ

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΓΟΥΛΙΕΣ
ΝΑ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ!
ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ
TWITTER
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επισκεφτείτε ακόμη το Snoopit24 και το Cookouzin

Αν θέλετε να πείτε κάποια πράγματα,

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.